Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebra - matrices in R3*2

gegeven: matrices A en B
A:=[-5,1;2,4;0,-6]
B:=[6,31;2,-8;-6,-6]
toegevoegde tip: stel X gelijk aan [x,y;u,v]
A*X=B

gevraagt: X

Normaal kan je matricieel werken maar omdat het 3*2 is kan dit dus niet, ik herinner nog dat ik A*X deed als eerste stap maar dan raak ik niet verder.

Sven C
3de graad ASO - maandag 8 december 2003

Antwoord

Hallo Sven,

q17264img1.gif

Zie Matrixvermenigvuldiging

wl
maandag 8 december 2003

©2001-2024 WisFaq