Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is het verschil tussen een grafiek, een tabel en een formule?

Wat is het verschil tussen een grafiek, een tabel en een formule?

mike
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 7 december 2003

Antwoord

Een grafiek is een plaatje, een tabel laat je zien welke getalswaarden bij elkaar horen en een formule geeft aan op welke manier de getalswaarden gevormd zijn.

Bijvoorbeeld: als de formule luidt y = 3x + 5, dan hoort er als grafiek (= plaatje) een rechte lijn bij, in een tabel kom je bijvoorbeeld de bij elkaar horende getallen (0,5) en (3,14) en (20,65) tegen en die getallencombinaties zijn gemaakt op basis van de formule.
Als bijvoorbeeld x = 20, dan zegt de formule dat y = 3 x 20 + 5 = 65

MBL
zondag 7 december 2003

©2001-2024 WisFaq