Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som- en verschilformules tangens

Ik ben de som-en verschil formuoles vergeten. Meer bepaald die van tangens.
tan(a+b)=?
tan(a-b)=?

Hans B
Overige TSO-BSO - zaterdag 6 december 2003

Antwoord

tan(a+b) = [tan(a) + tan(b)]/[1 - tan(a).tan(b)]

Door b te vervangen door -b krijg je de andere formule cadeau. Het resultaat is dat het plusteken in de teller en het minteken in de noemer van rol wisselen.

MBL
zaterdag 6 december 2003

©2001-2024 WisFaq