Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadrateren achter de komma

Hoi,

Hoe kan je snel zien wat bv 0,072 is? 0,049 of 0,49? Bestaat er een ezelsbruggetje voor de plek van de komma? Zonder dat ik het eerst handmatig hoef uit te rekenen.

Zo ook voor de 0,12, 0,012, 0,0012 en ook 0,013 etc. En ook omgekeerd, als ik de wortel of 3Ö van 0,000001 zoek.

Alvast bedankt voor de moeite.

shanti
Student universiteit - vrijdag 5 december 2003

Antwoord

0,072=0,0049 (het aantal cijfers achter de komma verdubbelt)
zo ook: 0,12=0,01 en 0,012=0,0001
0,073=0,000343 dat regeltje kun je nu misschien zelf verzinnen.
3Ö0,000001=0,01: het omgekeerde van het regeltje dat je (hopelijk) net hebt verzonnen.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
vrijdag 5 december 2003

©2001-2024 WisFaq