\require{AMSmath} Een kromme met poolvergelijking construeren Wat is de meest handige methode op een kromme met poolvergelijking (vb. r = sin(q)) te constueren. Is het ook mogelijk om een voorbeeldje te geven?Dank u Matthi 3de graad ASO - vrijdag 5 december 2003 Antwoord Er geldt:x=r(q)·cos(q)y=r(q)·sin(q)Met r=sin(q) geldt dan:x=sin(q)·cos(q)=1/2·sin(2q)y=sin2(q)=1/2-1/2·cos(2q)Kortom: dit is een cirkel met M(0,1/2) en r=1/2. Mij lijkt een passer in dit geval het handigst om de kromme te construeren... Maar dat bedoelde je vast niet... WvR vrijdag 5 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de meest handige methode op een kromme met poolvergelijking (vb. r = sin(q)) te constueren. Is het ook mogelijk om een voorbeeldje te geven?Dank u Matthi 3de graad ASO - vrijdag 5 december 2003
Matthi 3de graad ASO - vrijdag 5 december 2003
Er geldt:x=r(q)·cos(q)y=r(q)·sin(q)Met r=sin(q) geldt dan:x=sin(q)·cos(q)=1/2·sin(2q)y=sin2(q)=1/2-1/2·cos(2q)Kortom: dit is een cirkel met M(0,1/2) en r=1/2. Mij lijkt een passer in dit geval het handigst om de kromme te construeren... Maar dat bedoelde je vast niet... WvR vrijdag 5 december 2003
WvR vrijdag 5 december 2003
©2001-2024 WisFaq