Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stationaire punten v/e stelsel differentiaalvergelijkingen

Ik moet van het volgende stelsel van differentiaalvergelijkingen de stationaire punten berekenen:

x(t)= c1*e^(Ö(n1*n2)t) + c2*e^(-Ö(n1*n2)t)
y(t)= c1*(Ö(n1/n2)*e^(Ö(n1*n2)t) - c2*(Ö(n2/n1)*e^(-Ö(n1*n2)t)

Hoe moet ik te werk gaan? De afgeleiden heb ik reeds berekent. Moet ik deze vervolgens gelijkstellen aan 0? Hoe gaat het uiteindelijke antwoord eruit zien?

Vriendelijke groeten,

Kim

Kim
Student hbo - donderdag 4 december 2003

Antwoord

De opgave die hier bij hoort is

x'(t) = n1 y(t)
y'(t) = n2 x(t)

Het is niet nodig om de oplossing te bepalen om de stationaire punten te vinden. Vul x'(t)=y'(t)=0 in in de opgave en vind (0,0) als enige stationaire punt.

cl
donderdag 4 december 2003

©2001-2024 WisFaq