Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sic Bo

Sic Bo is een casinospel met drie dobbelstenen. Je moet er op gokken dat er één of meerdere dobbelstenen op een bepaald nr vallen bijv 4. Is de kans op winst 50%? Mij is verteld van niet, maar als je 6x gooit met een dobbelsteen dan zou hij toch een keer op bijv 4 moeten vallen? Kunt u mij dit een beetje uitgebr uitleggen als de kans niet 50/50 is.

Pim
Leerling mbo - zondag 24 februari 2002

Antwoord

Als je gokt op nummer 4, is jouw winstkans (bij 3 dobbelstenen) gelijk aan:
P(minstens één 4) = 1 - P(geen 4) = 1 - ( 5/6)3 = 91/216 0,42

jr
maandag 25 februari 2002

©2001-2024 WisFaq