\require{AMSmath} Welke rij is zowel een meetkundige als rekenkundige rij? Welke rij is zowel een meetkundige als rekenkundige rij? emmeli 2de graad ASO - dinsdag 2 december 2003 Antwoord t(n) = t(1) + (n-1)vOm een MR te zijn moet t(n+1)/t(n) een getal zijn, de reden, dat niet afhangt van n.t(n+1)/t(n) = (t(1)+nv) / (t(1)+(n-1)v) = qDat kan natuurlijk alleen als v=0, zodat q=1 en de rij een constante rij voorstelt. cl dinsdag 2 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Welke rij is zowel een meetkundige als rekenkundige rij? emmeli 2de graad ASO - dinsdag 2 december 2003
emmeli 2de graad ASO - dinsdag 2 december 2003
t(n) = t(1) + (n-1)vOm een MR te zijn moet t(n+1)/t(n) een getal zijn, de reden, dat niet afhangt van n.t(n+1)/t(n) = (t(1)+nv) / (t(1)+(n-1)v) = qDat kan natuurlijk alleen als v=0, zodat q=1 en de rij een constante rij voorstelt. cl dinsdag 2 december 2003
cl dinsdag 2 december 2003
©2001-2024 WisFaq