\require{AMSmath} Een oefening van matrices Pff... Ik weet niet echt hoe ik verder moet... De opdracht is: Bepaal A als adjA = [2 -2 0] [-6 9 -1] [8 -12 2] moet ik dat doen via: adjA=detA.A^-1 ? Op die manier graak ik er eigenlijk niet, kunnen jullie mij helpen? Danku Tamara Tamara 3de graad ASO - zondag 30 november 2003 Antwoord De determinant van de matrix = 4 (zelf even nagaan!) De inverse matrix bestaat uit de volgende rijen (ook even nagaan; de puntjes zijn voor de uitlijning): 1,5....1....0,5 1......1....0,5 0......2....1,5 Het is nu inderdaad wat je zelf aangeeft: vermenigvuldig alle elementen van de inverse met 4 en de geadjungeerde matrix is er. MBL maandag 1 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Pff... Ik weet niet echt hoe ik verder moet... De opdracht is: Bepaal A als adjA = [2 -2 0] [-6 9 -1] [8 -12 2] moet ik dat doen via: adjA=detA.A^-1 ? Op die manier graak ik er eigenlijk niet, kunnen jullie mij helpen? Danku Tamara Tamara 3de graad ASO - zondag 30 november 2003
Tamara 3de graad ASO - zondag 30 november 2003
De determinant van de matrix = 4 (zelf even nagaan!) De inverse matrix bestaat uit de volgende rijen (ook even nagaan; de puntjes zijn voor de uitlijning): 1,5....1....0,5 1......1....0,5 0......2....1,5 Het is nu inderdaad wat je zelf aangeeft: vermenigvuldig alle elementen van de inverse met 4 en de geadjungeerde matrix is er. MBL maandag 1 december 2003
MBL maandag 1 december 2003
©2001-2024 WisFaq