Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Adjunctmatrix met ZRM

Hallo!
Kan je de adjunctmatrix met de rekenmachine TI 83+ bereken?
Danku!

Tamara

Tamara
3de graad ASO - zondag 30 november 2003

Antwoord

In een andere vraag geef je zelf het verband

A.adj(A) = I.det(A)

waaruit

A.(adj(A)/det(A)) = I

Uit de definitie en uniciteit van de matrixinverse volgt dan meteen dat

A^(-1) = adj(A)/det(A)

en dus ook

adj(A) = det(A).A^(-1)

en inverse en determinant kan je eenvoudig met zo een rekentoestel berekenen.

cl
zondag 30 november 2003

©2001-2024 WisFaq