Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zwaartekracht

Hallo, ik heb een vraagje:

Voor de luchtwrijving die een een vallende regendruppel met straal r (in m) ondervindt geldt:

F(luchtwrijving)= 0.5·0.6·1.3·pr2·v2

Leid voor de zwaartekracht van die druppel af:

F(zwaartekracht)= (4/3)pr3·1·103·g

Erbij staat gegeven:
åF=m·a

g is de zwaartekracht.
m is de massa.
a is de versnelling.

Bedankt alvast,

MVG

H.

H.
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 november 2003

Antwoord

Dit lijkt veel moelijker dan het is:
De inhoud van een bol is 4/3pr3, als r de straal is.
Dit kun je ook terug zoeken in BINAS!
Wiskundig zit er verder niets achter.

hk
zondag 30 november 2003

©2001-2024 WisFaq