\require{AMSmath} Gebroken functies hallo,Kunt u ons wat vertellen hoe je de afgeleide kan berekenen van een gebroken functie (bijvoorbeeld 3 / 2x+5) / = delen door.Alvast bedankt Robbie robbie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 november 2003 Antwoord Schrijf f als:f(x)=3·(2x+5)-1...en pas de 'normale' rekenregels toe.Dus:f'(x)=-1·(2x+5)-2·2(die laatste 2 natuurlijk van de kettingregel)f'(x)=-2/(2x+5)2Zie ook Differentieren met breuken en wortels WvR zondag 30 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,Kunt u ons wat vertellen hoe je de afgeleide kan berekenen van een gebroken functie (bijvoorbeeld 3 / 2x+5) / = delen door.Alvast bedankt Robbie robbie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 november 2003
robbie Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 november 2003
Schrijf f als:f(x)=3·(2x+5)-1...en pas de 'normale' rekenregels toe.Dus:f'(x)=-1·(2x+5)-2·2(die laatste 2 natuurlijk van de kettingregel)f'(x)=-2/(2x+5)2Zie ook Differentieren met breuken en wortels WvR zondag 30 november 2003
WvR zondag 30 november 2003
©2001-2024 WisFaq