Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een vergelijking met een functie

Ik ben hard aan het leren voor mijn tentamen maar ik zit steeds vast op een punt. Ik heb het idee dat ik er gewoon overheen kijk, dus misschien kunt u mij helpen. De formule voor de grootste windsnelheid waarmee een muurtje van bepaalde hoogte en dikte omvergeblazen kan worden:

v=(100dÖ(3+3h)) / h
(h=hoogte in meters, d=dikte in meters, v=windsnelheid in m/s)

Nu is de vraag: Tijdens een storm van 90 km/u valt een muurtje van 1,9 meter hoog net niet om. Hoe dik was die muur volgens de formule? (jaja, wiskunde A1 )

Wat ik heb gedaan: 90 km/u = 25 m/s. als je dit in de formule invult, krijg je (100d·2,95)/1,9 = 25 = 295d/1,9 = 25
Nu heb ik geen idee hoe ik die d kan berekenen! Ik hoop dat u mij kunt helpen, en anders kunt vertellen wat ik fout heb gedaan. Alvast enorm bedankt!

Groetjes Chantal

Chanta
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 november 2003

Antwoord

Volgens mij doe je niks fout... je bent er zelfs al bijna! Niet gek, nu de laatste stapjes nog:

q16839img1.gif

Allemaal volgens het principe dat je links en rechts mag vermenigvuldigen met of delen door een getal. Balansmethode... weet je nog?

WvR
zaterdag 29 november 2003

©2001-2024 WisFaq