\require{AMSmath} Ongelijkheden en veeltermfuncties Bij het hoofdstuk veeltermfuncties & ongelijkheden kreeg ik het volgende vraagstukje:Voor welke waarden van x ligt de grafiek van f(x) boven die van g(x)?f(x)=x4-3x3g(x)=x2-9x+6Ik zou in de verste verte niet weten hoe ik dit moet oplossen. Kunnen jullie mij helpen ?Groetjes Jef 3de graad ASO - zaterdag 29 november 2003 Antwoord Als je de grafieken niet wilt tekenen, maar toch iets wilt zeggen, dan kan je dat zo doen:f(x)-g(x)=0 oplossentekenverloop maken van f(x)-g(x)f(x)-g(x)0 levert je de intervallen waar f(x)g(x)Hierbij laat f(x)-g(x) zich nog lekker ontbinden in factoren ook nog... Zou het zo lukken? WvR zaterdag 29 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij het hoofdstuk veeltermfuncties & ongelijkheden kreeg ik het volgende vraagstukje:Voor welke waarden van x ligt de grafiek van f(x) boven die van g(x)?f(x)=x4-3x3g(x)=x2-9x+6Ik zou in de verste verte niet weten hoe ik dit moet oplossen. Kunnen jullie mij helpen ?Groetjes Jef 3de graad ASO - zaterdag 29 november 2003
Jef 3de graad ASO - zaterdag 29 november 2003
Als je de grafieken niet wilt tekenen, maar toch iets wilt zeggen, dan kan je dat zo doen:f(x)-g(x)=0 oplossentekenverloop maken van f(x)-g(x)f(x)-g(x)0 levert je de intervallen waar f(x)g(x)Hierbij laat f(x)-g(x) zich nog lekker ontbinden in factoren ook nog... Zou het zo lukken? WvR zaterdag 29 november 2003
WvR zaterdag 29 november 2003
©2001-2024 WisFaq