Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16775 

Re: Berekenen uitkomst met Derive

Deed het tot nu toe ook allemaal met de hand maar ik vroeg een aantal dagen geleden aan mijn leraar om een aantal goniometrische vgl's en we MOETEN het kunnen oplossen met derive...
Help... Zelfs als ik cosx=0 intyp krijg ik geen reactie als ik op het '=-teken' duw? Wat moet je precies doen om x te bekomen?
Hopelijk kan één van jullie me helpen...

Dank bij voorbaat..
Anne

Anne
3de graad ASO - vrijdag 28 november 2003

Antwoord

Alleen maar cosx = 0 intikken is meestal niet genoeg. Er zal wel een commando moeten komen waardoor het programma begrijpt dat er 'iets moet worden opgelost'. Derive is mij slechts vaag bekend, maar probeer eens het volgende: solve(cos(x)=0,x)
Als het niet werkt, dan moet je de helpfiles gaan raadplegen, want de juiste schrijfwijze van het commando luistert uiteraard zeer nauw. We horen het wel, als het niet gelukt is.

MBL
vrijdag 28 november 2003

©2001-2024 WisFaq