\require{AMSmath} Periodieke functies Hoe ontstaat de grafiek van k(x)=0,4+cos(x-1) uit de grafiek van h(x)=-0,6+sinx Milene Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003 Antwoord Je kunt van een sinus een cosinus maken door de grafiek 1/2p naar links te verschuiven. De rest volgt dan hieronder:Je kunt dit soort 'grappen' makkelijk controleren met een grafiekenprogramma.Zie Prikbord!Al met al dus een translatie over de vector WvR vrijdag 28 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe ontstaat de grafiek van k(x)=0,4+cos(x-1) uit de grafiek van h(x)=-0,6+sinx Milene Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003
Milene Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003
Je kunt van een sinus een cosinus maken door de grafiek 1/2p naar links te verschuiven. De rest volgt dan hieronder:Je kunt dit soort 'grappen' makkelijk controleren met een grafiekenprogramma.Zie Prikbord!Al met al dus een translatie over de vector WvR vrijdag 28 november 2003
WvR vrijdag 28 november 2003
©2001-2024 WisFaq