Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinus vergelijking oplossen

hoi,

Ik zit hier met een vergelijking
cos2x = 2/3

nou moet ik deze vergelijking oplossen, maar ik weet niet precies hoe ik dat moet doen, ik dacht dat je dan cox2x = 0 moet krijgen dus dat je de vergelijking moet delen door 2/3, maar cos 2x kan je toch niet delen door 2/3

mvg Moos

moos
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003

Antwoord

cos2x = 2/3 = cos0,84 waaruit volgt 2x = 0,84 + k.2p of 2x = -0,84 + k.2p en verder kom je er dan wel uit, denk ik.

MBL
vrijdag 28 november 2003

 Re: Cosinus vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq