\require{AMSmath} Hoe zet je een cosinus formule om bijv. cos3t=4cost3-3cost in stappen Pieter Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003 Antwoord cos(3t)= cos(t+2t)= cos(t)cos(2t)-sin(t)sin(2t)= cos(t)(2cos2(t)-1)-sin(t).2sin(t)cos(t)= 2cos3(t)-cos(t)-2sin2(t)cos(t)= 2cos3(t)-cos(t)-2(1-cos2(t))cos(t)= en dan verder haakjes wegwerken en samennemen hk vrijdag 28 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bijv. cos3t=4cost3-3cost in stappen Pieter Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003
Pieter Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003
cos(3t)= cos(t+2t)= cos(t)cos(2t)-sin(t)sin(2t)= cos(t)(2cos2(t)-1)-sin(t).2sin(t)cos(t)= 2cos3(t)-cos(t)-2sin2(t)cos(t)= 2cos3(t)-cos(t)-2(1-cos2(t))cos(t)= en dan verder haakjes wegwerken en samennemen hk vrijdag 28 november 2003
hk vrijdag 28 november 2003
©2001-2024 WisFaq