Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud ellipsoide

Ik heb een ellipsvormige bal (een afgeronde rugbybal). Ik moet de inhoud van deze vorm berekenen. Hoe moet dat? Zijn daar wel formules voor?

Karen
Leerling mbo - vrijdag 28 november 2003

Antwoord

Als je de halve assen a b en c noemt, is het volume van een ellipsoide gegeven door 4/3pabc. Merk op dat je voor a=b=c=r inderdaad het gekende volume van een bol bekomt.

cl
vrijdag 28 november 2003

©2001-2024 WisFaq