Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16777 

Re: Kansberekening met een muntstuk

Volgens mij de binomiale verdeling ...

Emiel
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 november 2003

Antwoord

Binomiaal!
X:aantal kop
p=1/2
n=10

P(X5)=1-P(X5)=1-Bin(X5;1/2;10)=1-0,6230=0,3770


Uiteraard kan dit ook met een tabel of een grafische rekenmachine.

Zie ook: 3. Binomiale verdeling

WvR
vrijdag 28 november 2003

©2001-2024 WisFaq