\require{AMSmath} F(x) = log(10x) f(x) = log(10x) Calc101.com zowel als die andere site geven f'(x) = 1/x. Toch ben ik er zeker van dat het f'(x) = 1/(x(ln10)) is! Wie heeft gelijk? Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 november 2003 Antwoord Hoi, Op Calc101.com veronderstellen ze blijkbaar dat log(x)=ln(x). In Europa nemen we meestal log(x)=10log(x), alhoewel... Voor f(x)=10log(10x)=1+10log(x)=1+ln(x)/ln(10), zal f'(x)=1/(x.ln(x)). In dit geval heb jij het dus inderdaad bij het rechte eind. Kwestie van duidelijk af te spreken wat log(x) dus voorstelt! Groetjes, Johan andros donderdag 27 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x) = log(10x) Calc101.com zowel als die andere site geven f'(x) = 1/x. Toch ben ik er zeker van dat het f'(x) = 1/(x(ln10)) is! Wie heeft gelijk? Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 november 2003
Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 november 2003
Hoi, Op Calc101.com veronderstellen ze blijkbaar dat log(x)=ln(x). In Europa nemen we meestal log(x)=10log(x), alhoewel... Voor f(x)=10log(10x)=1+10log(x)=1+ln(x)/ln(10), zal f'(x)=1/(x.ln(x)). In dit geval heb jij het dus inderdaad bij het rechte eind. Kwestie van duidelijk af te spreken wat log(x) dus voorstelt! Groetjes, Johan andros donderdag 27 november 2003
andros donderdag 27 november 2003
©2001-2024 WisFaq