\require{AMSmath} Het aantal k-rangschikkingen uit een n-verzameling Volgens de algemene productregel is het aantal k-rangschikkingen uit een n-verzameling gelijk aan n(n-1)(n-2)...(n-k+2)(n-k+1) Dit begrijp ik niet. Het volgende voorbeeld: Hoeveel 3-rangschikkingen (zonder herhaling) uit de verzameling {1,2,3,4} zijn er? Het antwoord is 24, maar via de productregel kom ik er niet: 4(4-1)(4-2)(4-3) = 24. Snap ik. Maar nu: (n-k+2)(n-k+1) (4-3+2)(4-3+1) = 3*2 = 6. Of moet er soms staan: n(n-k+2)(n-k+1) ZO niet, dan weet ik het niet. Barry Student hbo - donderdag 27 november 2003 Antwoord n(n-1)(n-2)...(n-k+2)(n-k+1)= =(n-0)(n-1)(n-2)...(n-(k-2))(n-(k-1)) Het aantal factoren in dit product is k Je neemt dus een product van k factoren startend bij n en telkens eentje minder. Dus als n=4 en k=3 4*3*2=24 Mvg, Els donderdag 27 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Volgens de algemene productregel is het aantal k-rangschikkingen uit een n-verzameling gelijk aan n(n-1)(n-2)...(n-k+2)(n-k+1) Dit begrijp ik niet. Het volgende voorbeeld: Hoeveel 3-rangschikkingen (zonder herhaling) uit de verzameling {1,2,3,4} zijn er? Het antwoord is 24, maar via de productregel kom ik er niet: 4(4-1)(4-2)(4-3) = 24. Snap ik. Maar nu: (n-k+2)(n-k+1) (4-3+2)(4-3+1) = 3*2 = 6. Of moet er soms staan: n(n-k+2)(n-k+1) ZO niet, dan weet ik het niet. Barry Student hbo - donderdag 27 november 2003
Barry Student hbo - donderdag 27 november 2003
n(n-1)(n-2)...(n-k+2)(n-k+1)= =(n-0)(n-1)(n-2)...(n-(k-2))(n-(k-1)) Het aantal factoren in dit product is k Je neemt dus een product van k factoren startend bij n en telkens eentje minder. Dus als n=4 en k=3 4*3*2=24 Mvg, Els donderdag 27 november 2003
Els donderdag 27 november 2003
©2001-2024 WisFaq