Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wanneer gebruik je welke regel?

hallo, ik snap niet goed wanneer je nou de ketting regel, wanneer de productregel en wanneer je ze allebei moet gebruiken. kan iemand mij helpen? bedankt,

richar
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 november 2003

Antwoord

Als je te maken hebt met samengestelde functies dan moet je kijken of die samenstelling bestaat uit een product, een ketting van functies of uit een combinatie van beide!

Voorbeelden
Hieronder zie je 6 verschillende functies staan.

q16733img1.gif

Functie A bestaat uit het product van de functies:
y=x2+2 en y=2x-1
...dus de productregel!

Functie B bestaat uit het product van de functies:
y=(2x+2)6 en y=(10-x)2
...dus de productregel!

Vraag: welke van de functies C, D, E en F bestaat ook uit een product van twee (of meer) andere functies?

Functie C bestaat uit een ketting van de functies:
y=x6 en y=3x2+4x+2
...dus de kettingregel!

Vraag: welke van de functies A, B, D, E en F bestaat ook uit een ketting van functies? Geef die functies!

Probeer maar eens... (gebruik het knopje reageren).

WvR
woensdag 26 november 2003

©2001-2024 WisFaq