Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rijen (vraagstuk)

Een parachutist springt op een hoogte van 900 meter uit een vliegtuig. Hij valt eerst met gesloten parachute waarbij hij per seconde achtereenvolgens 5, 16, 27, 38, ... meter aflegt. Op 355 meter hoogte opent hij zijn parachute waardoor de snelheid voldoende afneemt om veilig te landen.
  1. hoeveel meter legt de parachutist af tijdens de achtste seconde?
  2. na hoeveel seconden moet hij de parachute openen?
Alvast bedankt

Silke
2de graad ASO - dinsdag 25 november 2003

Antwoord

In een eenvoudig vraagstuk als dit kan je gewoon tellen. Als dit niet de bedoeling is, en je met somformules moet werken, reageer je maar.
  1. afgelegde afstand per seconde
    =5, 16, 27, 38, 49, 60, 71, 82, 93, ...
    op 355 meter hoogte = na 545 meter vallen
  2. totaal afgelegde afstand na een aantal seconden
    =5, 21, 48, 86, 135, 195, 266, 348, 441, 545, ...
    De parachute wordt dus geopend na 10 seconden.

cl
dinsdag 25 november 2003

Re: Rijen (vraagstuk)

©2001-2024 WisFaq