Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lotto(3)

Als u zo een bestand kan maken, zou u dat voor mij willen doen, natuurlijk als u even tijd hebt, dan ben ik zeer dankbaar. U vroeg mij wat ik er mee doe. Ik vind het gewoon interessant.

Tawiel
Leerling mbo - zaterdag 23 februari 2002

Antwoord

Nou ik heb dat bestand gemaakt, maar dat wil je NIET hebben: het is 141.585 kbyte groot. Zelfs als je het 'zipt' blijft er nog zo'n 18.906 kb over. Dus dat doen we niet...

Het programmatje is eigenlijk heel simpel. Het hart ziet er zo uit:
for x1:=1 to 40 do
for x2:=(x1+1) to 41 do
for x3:=(x2+1) to 42 do
for x4:=(x3+1) to 43 do
for x5:=(x4+1) to 44 do
for x6:=(x5+1) to 45 do
writeln(t,x1,' ',x2,' ',x3,' ',x4,' ',x5,' ',x6);
Je kunt het programma en de brontekst HIER downloaden (5kb). Ik hoop dat je geen XP hebt, want dan doet het DOS-programmatje het misschien niet. Als het goed is schrijft dit programmatje een TXT-bestand met alle 8145060 lottogetallen! De vraag is alleen waarmee je dit bestand moet lezen...?

Zie Lotto(2)

WvR
maandag 25 februari 2002

©2001-2024 WisFaq