Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Simulatie met casio

Ik heb helaas een casio cfx-9850 ipv een ti-83 want anders had ik mijn antwoord al.
maar nu is mijn vraag als volgt:

We noemen jongen=0 en meisje=1 en gebruiken de lijsten lijst1=randint(0,1,100), lijst 2=randint(0,1,100) en lijst 3= lijst 1 + lijst 2, om de kans te schatten dat in een gezin met twee kinderen beide kinderen meisje zijn.

a) voer de lijsten in op de gr. ( ??hoe doe je dat?? ik kan al lijsten in voeren maar waar kan ik dat randint vinden...?)

b) welke getallen komen voor in lijst 3? ( dat zal denk ik wel duidelijk worden als ik vraag a kan maken...?!)

c) schat met behulp van simulatie op de gr de kans dat in een gezin met 2 kinderen beide kinderen meisje zijn. ( van deze vraag heb ik ook geen idee hoe dat moet op mn casio..)

Eelco
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 november 2003

Antwoord

Hallo Eelco,

Helaas heeft de casio cfx-9850 geen randInt functie, maar m.b.v. Seq, Intg en Ran# kun je hem wel maken.

Voer in List 1 en List 2 de volgende formule in:

Seq(Intg(2 Ran#),x,1,100,1)

In List 3 komt de formule:

List 1+List 2

Lijst 3 bevat na het uitvoeren van deze opdrachten de getallen:

'0' = 2 jongens
'1' = 1 jongen en 1 meisje
'2' = 2 meisjes

Als we nu vanuit het basisscherm invoeren:

Sum (List 3=2)

dan krijgen we het aantal keer dat het getal 2 voorkomt in lijst 3.

Als we deze uitkomst delen door 100 dan hebben we een schatting van de kans dat in een gezin met 2 kinderen beide kinderen meisje zijn.

wl
maandag 24 november 2003

©2001-2025 WisFaq