\require{AMSmath} Ontbinden en herleiden Wat is het verschil tussen ontbinden en herleiden? Zou u misschien een aantal voorbeelden willen geven?Alvast bedankt. anne Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 23 februari 2002 Antwoord Herleiden is het uitwerken, rangschikken, wegdelen, vereenvoudigen van termen, uitdrukkingen, formules of vergelijkingen. Voorbeeld 4a3+a(a+b)2-ab2 kan je herleiden tot: 4a3+a(a2+2ab+b2)-ab2=4a3+a3+2a2b+ab2-ab2=5a3+2a2b Ontbinden is het ontbinden in factoren, d.w.z. probeer een uitdrukking of formule te schrijven als een vermenigvuldiging. Voorbeeld a3+2a2b+ab2 kun je ontbinden in factoren als a·(a+b)2. Dit bestaat dus uit de factoren a en a+b (2x). Kortom Herleiden is een meer algemenere term dan ontbinden. Eigenlijk moet je spreken over ontbinden in factoren. WvR zaterdag 23 februari 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is het verschil tussen ontbinden en herleiden? Zou u misschien een aantal voorbeelden willen geven?Alvast bedankt. anne Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 23 februari 2002
anne Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 23 februari 2002
Herleiden is het uitwerken, rangschikken, wegdelen, vereenvoudigen van termen, uitdrukkingen, formules of vergelijkingen. Voorbeeld 4a3+a(a+b)2-ab2 kan je herleiden tot: 4a3+a(a2+2ab+b2)-ab2=4a3+a3+2a2b+ab2-ab2=5a3+2a2b Ontbinden is het ontbinden in factoren, d.w.z. probeer een uitdrukking of formule te schrijven als een vermenigvuldiging. Voorbeeld a3+2a2b+ab2 kun je ontbinden in factoren als a·(a+b)2. Dit bestaat dus uit de factoren a en a+b (2x). Kortom Herleiden is een meer algemenere term dan ontbinden. Eigenlijk moet je spreken over ontbinden in factoren. WvR zaterdag 23 februari 2002
WvR zaterdag 23 februari 2002
©2001-2024 WisFaq