Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hersenkraker, waar blijft de xy-pos van mijn vierkant.

Ik ben al even aan het testen maar kom er zo niet uit. Het gaat over een vierkant waarvan ik de breedte en lengte ken. Ik weet ook waar mijn linker bovenhoek komt te staan. Nu pas ik een rotatie toe van minimaal -10 graden tot maximaal 10 graden.

Mijn grote vraag is nu hoe ik mijn linker onderste hoek kan berekenen. Dus wat de xy-positie is.

Ik zou het erg op prijs stellen als iemand me hier op vooruit kan helpen.

T. van
Iets anders - zondag 23 november 2003

Antwoord

Je hebt het over een vierkant waarvan je de lengte en de breedte kent. Bij een vierkant zijn lengte en breedte gelijk, bedoel je misschien een rechthoek?
Ik ga nu even uit van het volgende:
De positie van de linkerbovenhoek is (a,b).
De draaihoek is alpha graden.
De afstand van de linkerbovenhoek en de linkerbenedenhoek is z.
Noem nu phi=(270+alpha)*p/180 radialen.
(In radialen omdat de meeste programmeertalen sin en cos berekenen met hoeken in radialen. Laat anders die p/180 weg).
Voor de linkerbenedenhoek geldt dan:
x=a+z*cos(phi)
y=b+z*sin(phi)

hk
zondag 23 november 2003

©2001-2024 WisFaq