Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie

Hallo, ik heb een vraagje. Ik ben al 2 uren bezig om deze oef te begrijpen maar ik snap de bewerking niet. Morgen heb ik er een toets van. Kunnen jullie me helpen??

Opgave
------
Bepaal de kleinste positieve en de grootste negatieve waarde vande georiėntieerde hoek a waarvan een waarde gekend is:

2015°

Oplossing
---------
2015°---5.360°--215° KPW
---6.360°---145° GNW

Marco
Overige TSO-BSO - zondag 23 november 2003

Antwoord

Hallo Marco,

Een hoek is pas bepaald op 360° na, dat wil zeggen:
12°=12°+360°=12°+720°=...

Dus als je een hoek van 2015° krijgt, is dat gelijk aan een hoek van 2015°-360°=1655°. En zo kan je telkens 360° blijven aftrekken, en dan kom je uiteindelijk op 215° uit. Trek je daar nog eens 360° af, dan kom je op:
215°-360°=-145°

Dus de kleinste positieve is die 215°, de grootste negatieve is -145°.

Algemeen: als je een negatieve hoek krijgt, tel er dan telkens 360° bij, als je een positieve hoek krijgt, trek er dan telkens 360° af. Op die manier verkrijg je de KPW en de GNW.

Groeten,
Christophe.

Christophe
zondag 23 november 2003

©2001-2024 WisFaq