Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

ik moet enkele vergelijkingen oplossen, maar ik weet niet eens hoe ik hieraan moet beginnen.

bv. -Ö3/2cosx/21/2

kan iemand mij helpen plz ?? ik heb geen flauw idee

py
3de graad ASO - zondag 23 november 2003

Antwoord

Geen enkel idee? Probeer het eens grafisch te bekijken.
Teken dus de grafiek van y = cos1/2x en tevens de lijnen y = -1/2Ö3 en y = 1/2.
Gebruik dan dat cos(5/6p) = -1/2Ö3 en cos1/3p = 1/2.
De cosinusgrafiek moet tussen die twee lijnen liggen.

MBL
zondag 23 november 2003

©2001-2024 WisFaq