\require{AMSmath} Pol(2) Hai, hoe pak ik de volgende opgave aan? Ga na of de volgende vectoren in Pol(2) afhankelijk of onafhankelijk zijn: v(1)=1+x+x2, v(2)=1-x+3x2 en v(3)=1+3x-x2 Doeiiiiii Angela Student hbo - zondag 23 november 2003 Antwoord Ga eens na of je het derde polynoom kunt schrijven als lineaire combinatie van de eerste twee. Kijk dus of 1+3x-x2 = l(1+x+x2) + m(1-x+3x2). Dit leidt tot het volgende stelsel: l + m = 1 en l - m = 3 en l + 3m = 1. Zo kom je wel verder, denk ik. MBL zondag 23 november 2003 Re: Pol(2) ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hai, hoe pak ik de volgende opgave aan? Ga na of de volgende vectoren in Pol(2) afhankelijk of onafhankelijk zijn: v(1)=1+x+x2, v(2)=1-x+3x2 en v(3)=1+3x-x2 Doeiiiiii Angela Student hbo - zondag 23 november 2003
Angela Student hbo - zondag 23 november 2003
Ga eens na of je het derde polynoom kunt schrijven als lineaire combinatie van de eerste twee. Kijk dus of 1+3x-x2 = l(1+x+x2) + m(1-x+3x2). Dit leidt tot het volgende stelsel: l + m = 1 en l - m = 3 en l + 3m = 1. Zo kom je wel verder, denk ik. MBL zondag 23 november 2003
MBL zondag 23 november 2003
©2001-2024 WisFaq