\require{AMSmath} Merkwaardige producten De merkwaardige producten die ik geleerd heb zijn(a+b)2 = a2+2ab+b2(a+b)(a-b) = a2-b2maar hoe moet je dit dan oplossen???((a-b)+c)((a-b)-c) (het MOET lukken met merkwaardige producten) P.O. 2de graad ASO - zondag 23 november 2003 Antwoord Ik neem aan dat je deze ook mag gebruiken:(a-b)2 = a2-2ab+b2Bij ((a-b)+c)((a-b)-c) staat iets als (x+y)(x-y)=x2-y2Neem maar eens x=a-b en y=cDus:((a-b)+c)((a-b)-c)=(a-b)2-c2Dan kan je nog schrijven:(a-b)2-c2=a2-2ab+b2-c2 WvR zondag 23 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De merkwaardige producten die ik geleerd heb zijn(a+b)2 = a2+2ab+b2(a+b)(a-b) = a2-b2maar hoe moet je dit dan oplossen???((a-b)+c)((a-b)-c) (het MOET lukken met merkwaardige producten) P.O. 2de graad ASO - zondag 23 november 2003
P.O. 2de graad ASO - zondag 23 november 2003
Ik neem aan dat je deze ook mag gebruiken:(a-b)2 = a2-2ab+b2Bij ((a-b)+c)((a-b)-c) staat iets als (x+y)(x-y)=x2-y2Neem maar eens x=a-b en y=cDus:((a-b)+c)((a-b)-c)=(a-b)2-c2Dan kan je nog schrijven:(a-b)2-c2=a2-2ab+b2-c2 WvR zondag 23 november 2003
WvR zondag 23 november 2003
©2001-2024 WisFaq