Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen

2logx +1= log(19x+2)
2logx + 2log2= log(19x+2)
2log(2x)=log(19x+2)
en nu? help mij aub

Kim Va
3de graad ASO - zondag 23 november 2003

Antwoord

Kijk eens na of er bij de logaritme in het linkerlid niet óók een grondtal 2 staat. De combinatie van het grondtal 2 aan de linkerkant en het grondtal 10 aan de rechterkant is namelijk niet zo'n feest (afgezien van benaderingen met een rekenmachine).
Het zou me dan ook niet verbazen als er een (druk)foutje in de opgave staat!
We horen het eventueel wel.

MBL
zondag 23 november 2003

©2001-2024 WisFaq