Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraads vergelijkingen met parameter en één oplossing

Bepaal m zodat de volgende vergelijkingen van de tweede graad één oplossing heeft:
  1. x²+mx+16=0
  2. mx²+2x+m=0
  3. -x²-4x+m=0
  4. mx²+mx+1=0
dank u wel om me hier bij te helpen

sebast
Iets anders - zondag 23 november 2003

Antwoord

Het 'principe' is hier steeds hetzelfde. Met behulp van de ABC formule kan je bij een tweedegraads vergelijking vaststellen of deze 0, 1 of 2 oplossingen heeft met behulp van de discriminant.
  1. a=1, b=m en c=16
    D=m2-4·1·16=0. Oplossen levert de waarde(n) voor m waarvoor D=0
  2. a=m, b=2 en c=m
  3. a=-1...
  4. enz...
Zou het zo lukken denk je?

WvR
zondag 23 november 2003

©2001-2024 WisFaq