Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingregels

ik wil graag weten wat de basisregels zijn van het oplossen van vergelijkingen
en wanneer je geen abc formule hoef te gebruiken
mijn probleem is dat ik vaak vast kom te zitten
met haakjes enz

najeeb
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 november 2003

Antwoord

de regels zijn dat je alles mag doen zolang je het maar aan beide kanten van het =-teken doet. Je moet wel eventueel nagaan of je geen oplossingen introduceert door middel van je acties (bijv. bij kwadrateren)

1e graads vgl (ax+b=0): x apart zetten (ax=-b) en delen door aantal x'en (x=-b/a)
2e graads vgl: abc-formule werkt altijd maar is niet altijd de meest efficiente manier

kun je wellicht wat duidelijker zijn wat voor soort vergelijkingen je mee worstelt?

MvdH
zaterdag 22 november 2003

©2001-2024 WisFaq