Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontb. in factoren + bewijs

Hoe ontbind ik cos 2 b - cos 2 a in factoren?

IK doe - 2 sin 2 (b+2)/2 sin (b-2)/2

Ik reken het verder uit maar kan dan al die breuken niet wegwerken. en mijn uitkomst klopt dan op het einde toch niet.

HOE kan ik bewijzen dat cos x cos y = 1/2 [ sin (x+y) + cos (x - y)

Cihan
3de graad ASO - zaterdag 22 november 2003

Antwoord

cos2(b)-cos2(a)=(cos(b)+cos(a))*(cos(b)-cos(a))
eventueel zijn deze laatste termen nog om te schrijven met behulp van de regels van simpson maar of dit er echt makkelijker op wordt betwijfel ik. Ik denk dat je met mijn suggestie verder moet rekenen...
Als bv: cos2(b)-cos2(a)=0
dan 0=cos2(b)-cos2(a)=(cos(b)-cos(a))*(cos(b)+cos(a))
= cos(a)=cos(b) OF cos(a)=-cos(b)=cos(-b)
= a=b of a=-b OF a=-b of a=b maw: a=b of a=-b

succes

MvdH
zaterdag 22 november 2003

©2001-2024 WisFaq