Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De resultante van twee krachten

Op een punt worden twee krachten uitgeoefend, één van 10kg en één van 20kg grootte. De richtingen van de krachten staan loodrecht op elkaar. Hoe groot is de resultante en welke hoek vormt haar richting met de richting van de grootse kracht?

Stelling van Pythagoras gebruikt
A2=B2+C2
A2=202+102
500=400+100
A=Ö500=22kg
antwoord= de hoek c vormt haar richting met de richting van de grootste kracht, klopt dit?

Steven
3de graad ASO - zaterdag 22 november 2003

Antwoord

Dit plaatje zal je wel bekend voorkomen:

q16504img1.gif

De 'lengte' van de vector klopt wel zo ongeveer, maar over de hoek a heb je volgens mij nog niets gezegd. Wat dacht je van de tangens? Zou dat lukken denk je?

WvR
zaterdag 22 november 2003

©2001-2024 WisFaq