Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat betekent MOD?

Bedankt voor de sites! Ik heb alleen nog een klein vraagje, ik hoop dat u het antwoord erop weet. Wat betekent MOD? Er staat ergens een berekening en dan staat er 2443 mod 7, wat moet ik dan doen?

Imp
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 juli 2001

Antwoord

2443 mod 7 betekent de "rest" bij delen door 7. Op je rekenmachine kan je dat zo snel doen:

deel 2443 door 7 349 komt mooi uit dus de rest is 0

nog een voorbeeld:
332 mod 7 = 47,428571...., trek hier 47 van af 0,428571, vermenigvuldig dit met 7 3, dus 332 mod 7 = 3

nog een voorbeeld:
3112 mod 10 = 2 (delen door 10 levert een rest van 2)
98 mod 4 = 2 (96 is wel deelbaar door 4 dus rest is 2)

WvR
woensdag 18 juli 2001

©2001-2024 WisFaq