\require{AMSmath} Alle delers van 1184 Hoe kun je erachter komen wat alle delers zijn van het getal 1184? Als je namelijk gewoon moet proberen ben je uren bezig. Sanne Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 november 2003 Antwoord Ik zou eerst eens het getal ontbinden in priemfactoren! 11842 --- 5922 --- 2962 --- 1482 --- 742 --- 3737 -- 1Dus 1184=25·371. Op Aantal delers had je natuurlijk al gelezen dat er dus (5+1)(1+1)=12 delers te vinden zijn. Namelijk alle mogelijke combinaties van nul of meerdere priemfactoren:1, 2, 4, 8, 16, 32, 37, 74,... enz.Hopelijk helpt dat... WvR donderdag 20 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je erachter komen wat alle delers zijn van het getal 1184? Als je namelijk gewoon moet proberen ben je uren bezig. Sanne Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 november 2003
Sanne Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 november 2003
Ik zou eerst eens het getal ontbinden in priemfactoren! 11842 --- 5922 --- 2962 --- 1482 --- 742 --- 3737 -- 1Dus 1184=25·371. Op Aantal delers had je natuurlijk al gelezen dat er dus (5+1)(1+1)=12 delers te vinden zijn. Namelijk alle mogelijke combinaties van nul of meerdere priemfactoren:1, 2, 4, 8, 16, 32, 37, 74,... enz.Hopelijk helpt dat... WvR donderdag 20 november 2003
11842 --- 5922 --- 2962 --- 1482 --- 742 --- 3737 -- 1
WvR donderdag 20 november 2003
©2001-2024 WisFaq