Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdrijf haakjes en vereenvoudig

Ik twijfel over deze opgaven, verdrijf haakjes en vereenvoudig?
4(a + ab -c) - a(b + c - 4)= (4a +4ab -4c)-(ab-ac+4a) =
4a + 3ab -c is dit goed?
En hoe deze (m + n)p + m(-p + n) - mn = ?
mijn dank. Henk Programmeur in opleiding

Henk d
Iets anders - donderdag 20 november 2003

Antwoord

Volgens mij heb je je toch misrekent.
In je eerste stap heb je bij het product ab enkel a binnen de haakjes gebracht maar tegelijkertijd heb je wel -a binnengebracht in het product -ac en +4a.

4(a+ab-c)-a(b+c-4)=
=(4a+4ab-4c)-(ab+ac-4a) ( of )
=(4a+4ab-4c)+(-ab-ac+4a)
= 4a+4ab-4c-ab-ac+4a
= 8a+3ab-4c-ac

(m+n)p+m(-p+n)-mn= (mp+np)+(-mp+mn)-mn=mp+np-mp+mn-mn=np

Mvg,

Els
donderdag 20 november 2003

©2001-2024 WisFaq