\require{AMSmath} Goniometrie Als cosa=p Hoe groot is dan cos(180-a)? Druk nu tana uit in p s.lutt Ouder - woensdag 19 november 2003 Antwoord 1. Gebruik de eenheidscirkel om dat te tekenen. Dan zie je zo dat cos(180°-a)=-cosa=-p 2. Gebruik de formule sin2a+cos2a=1 om sina te berekenen. Als je de sinus en de cosinus hebt kun je natuurlijk ook hieruit de tangens afleiden. Zelf even proberen, mocht het niet lukken dan maar even laten zien tot hoever je gekomen bent. Met vriendelijke groet JaDeX jadex woensdag 19 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als cosa=p Hoe groot is dan cos(180-a)? Druk nu tana uit in p s.lutt Ouder - woensdag 19 november 2003
s.lutt Ouder - woensdag 19 november 2003
1. Gebruik de eenheidscirkel om dat te tekenen. Dan zie je zo dat cos(180°-a)=-cosa=-p 2. Gebruik de formule sin2a+cos2a=1 om sina te berekenen. Als je de sinus en de cosinus hebt kun je natuurlijk ook hieruit de tangens afleiden. Zelf even proberen, mocht het niet lukken dan maar even laten zien tot hoever je gekomen bent. Met vriendelijke groet JaDeX jadex woensdag 19 november 2003
jadex woensdag 19 november 2003
©2001-2024 WisFaq