Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16377 

Re: Afgeleide is 0

Die afgeleide had ik gevonden, maar hoe verder bewijzen dat x nul is. Ik had zelf 4ln(x+1)=-4x/(x+1), waardoor je krijgt: 4ln(x+1)*(x+1)=-4x ,maar dan weet ik niet hoe nu verder.

Eric
Student universiteit - woensdag 19 november 2003

Antwoord

Je kan niet op een "normale" manier tot die oplossing komen. Maak desnoods een plot van de afgeleide om een idee te krijgen. Dat x=0 voldoet aan f'(x)=0 zie je gewoon door substitutie. En mijn argument van de 2 strikt stijgende functies is ook geldig. Genoeg om te besluiten dat x=0 het enige nulpunt van f'(x) is.

cl
donderdag 20 november 2003

©2001-2024 WisFaq