Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16398 

Re: Meer dan, hoogstens?

Ik snap wel hoe je bijvoorbeeld bij de berekening van meer dan 1 fout aan : P(2) + P(3) komt. Maar ik snap niet wat ik nu verder moet doen!

sweet_
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 november 2003

Antwoord

Je moet dus de kansen P(2 fout) en P(3 fout) berekenen en optellen.
Als je een vraag op goed geluk invult is de kans dat je deze fout invult 3/4. (Waarom?)
P(3 fout)=3/4.3/4.3/4=27/64
P(2 fout)=P(FFG)+P(FGF)+P(GFF)=3.3/4.3/4.1/4=27/64
Dus P(2 fout)+P(3 fout)=27/64+27/64=27/32

hk
woensdag 19 november 2003

©2001-2025 WisFaq