Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16403 

Re: Natuurlijke getallen

Hoe kom ik aan die koppels?
Is (0,1) ook een koppel?

Kim
3de graad ASO - woensdag 19 november 2003

Antwoord

Vul je dat koppel in, in de vergelijking x+y dan vindt je het antwoord 1. Dit koppel ligt niet op de rechte.

De punten op de rechte voldoen dus aan de vergelijking x+y = 12.

Neem je eerst x=0, dan heb je 0+y=12, en dus is y = 12
Neem je x=1 dan heb je 1+y=12 en dus y=11
Zo ga je door.
Je zult zien dat je dan alleen de waarden 0 t/m 12 kunt nemen voor x, omdat als je bijvoorbeeld x = 15 neemt je krijgt 15+y=12 en dus y=-3 en dat is een negatief geheel getal en niet een natuurlijk getal.

Ik hoop dat je het zo snapt.
Succes!

gm
woensdag 19 november 2003

©2001-2025 WisFaq