\require{AMSmath} Oppervlakte luchtballon Hallo, Hoe kan je de oppervlakte van een luchtballon berekenen , wetende dat hij een inhoud heeft van 40 kubieke meter. Alvast dank. Mario Ouder - maandag 17 november 2003 Antwoord Hallo, Veronderstellende dat de luchtballon perfect rond is, kan je gebruik maken van de volgende 2 formules: 1) Inhoud bol: 4/3·r3·$\pi$ 2) Oppervlakte bol: 4·$\pi$·r2 Dus: ( 50 · 3 ) / r = 4·$\pi$·r2 waarbij r = 3√[(50 · 3/4)/$\pi$] Koen maandag 17 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Hoe kan je de oppervlakte van een luchtballon berekenen , wetende dat hij een inhoud heeft van 40 kubieke meter. Alvast dank. Mario Ouder - maandag 17 november 2003
Mario Ouder - maandag 17 november 2003
Hallo, Veronderstellende dat de luchtballon perfect rond is, kan je gebruik maken van de volgende 2 formules: 1) Inhoud bol: 4/3·r3·$\pi$ 2) Oppervlakte bol: 4·$\pi$·r2 Dus: ( 50 · 3 ) / r = 4·$\pi$·r2 waarbij r = 3√[(50 · 3/4)/$\pi$] Koen maandag 17 november 2003
Koen maandag 17 november 2003
©2001-2024 WisFaq