\require{AMSmath} Verloop van kwadratische functies f(x)= -2x2+5x+6 (onderzoek het stijgen of het dalen & bepaal de extreme waarden) Kevin Overige TSO-BSO - maandag 17 november 2003 Antwoord Hallo Kevin,1. Bepaal eerst de afgeleide van de functie.f'(x)= -4x+52. Los op f'(x)=0-4x+5=0®-4x=-5®x=11/43. Maak een tekenoverzicht voor f'.+++++++0--------als x11/4 dan is f(x) stijgendals x11/4 dan is f(x) dalendals x=11/4 dan heeft f een maximum = f(11/4)=9,125 wl maandag 17 november 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)= -2x2+5x+6 (onderzoek het stijgen of het dalen & bepaal de extreme waarden) Kevin Overige TSO-BSO - maandag 17 november 2003
Kevin Overige TSO-BSO - maandag 17 november 2003
Hallo Kevin,1. Bepaal eerst de afgeleide van de functie.f'(x)= -4x+52. Los op f'(x)=0-4x+5=0®-4x=-5®x=11/43. Maak een tekenoverzicht voor f'.+++++++0--------als x11/4 dan is f(x) stijgendals x11/4 dan is f(x) dalendals x=11/4 dan heeft f een maximum = f(11/4)=9,125 wl maandag 17 november 2003
wl maandag 17 november 2003
©2001-2024 WisFaq