\require{AMSmath} Logaritmische en exponentiele vergelijkingen oplossen Wie kan me helpen? Hoe los je op:1°) 4x+7=3.21-x+22x+12°) 2.log2(x-1)-2.log4(x2+1)=1-log4(25)Alvast bedankt voor de hulp,want ik kom er echt niet uit :-)GroetjesAnneke Anneke 3de graad ASO - zondag 16 november 2003 Antwoord 1°)Schrijf eerst alles in een vorm waarin 2x voorkomt. Dus:22x+7=3·2·2-x+2·(2x)2(2x)2+7=6/2x+2·(2x)2Vervang vervolgens 2x door y.y2+7=6/y+2y2y2+6/y=7y3+6=7yy3-7y+6=0(y-2)(y-1)(y+3)=0y=2 of y=1 of y=-3Maar y=2x, dit levert als (reële) oplossingen:x=0 of x=12°)Schrijf eerst alles eens als dezelfde logaritme en probeer dan iets te maken als:log2(...)=log2(...)..en dan zal het verder wel lukken toch? Misschien toch nog maar eens de rekenregels machten en logaritmen bestuderen... WvR zondag 16 november 2003 Re: Logaritmische en exponentiele vergelijkingen oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wie kan me helpen? Hoe los je op:1°) 4x+7=3.21-x+22x+12°) 2.log2(x-1)-2.log4(x2+1)=1-log4(25)Alvast bedankt voor de hulp,want ik kom er echt niet uit :-)GroetjesAnneke Anneke 3de graad ASO - zondag 16 november 2003
Anneke 3de graad ASO - zondag 16 november 2003
1°)Schrijf eerst alles in een vorm waarin 2x voorkomt. Dus:22x+7=3·2·2-x+2·(2x)2(2x)2+7=6/2x+2·(2x)2Vervang vervolgens 2x door y.y2+7=6/y+2y2y2+6/y=7y3+6=7yy3-7y+6=0(y-2)(y-1)(y+3)=0y=2 of y=1 of y=-3Maar y=2x, dit levert als (reële) oplossingen:x=0 of x=12°)Schrijf eerst alles eens als dezelfde logaritme en probeer dan iets te maken als:log2(...)=log2(...)..en dan zal het verder wel lukken toch? Misschien toch nog maar eens de rekenregels machten en logaritmen bestuderen... WvR zondag 16 november 2003
WvR zondag 16 november 2003
©2001-2024 WisFaq