Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Scheefsymmetriche matrix

De volgende opgave heb ik niet goed begrepen:
aij= -aij voor i¹j
Vul de matrix A aan tot een scheefsymmetrische matrix. Hoe moet dit dan? Kan iemand me dit stapsgewijs uitleggen?

A=

Dank bij voorbaat,
Anne

Anne
3de graad ASO - zaterdag 15 november 2003

Antwoord

A=

Je schrijft zelf al op wat met scheefsymmetrisch bedoeld wordt, namelijk: het element op rij i, kolom j is het tegengestelde van het element op rij j, kolom i.
Op het sterretje van de bovenste regel, dat is dus rij 1, kolom 3, moet het tegengestelde staan van het element op rij 3, kolom 1. Dat element is -1, dus op de plaats van het bovenste sterretje moet 1 komen.
Lukt dat verder?
succes.

Anneke
zaterdag 15 november 2003

©2001-2024 WisFaq