Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 3167 

Re: Delen door nul

Simpele uitleg...
Ik denk dat je met me eens bent dat 0 = niets...

als je 10 personen hebt en over hen verdeel je niets dan hebben ze alle 10 niets.

10:0=0 dus..

Dit is de simpele opzet als je in je gedachten houd dat 0 niets is. Je kan dan onmogelijk, wanneer je die '0' over een getal/aantal (ver)deelt IETS krijgen, want je stopt er immers niets (=0) in, dus komt er ook nul uit.

En dan tot slot als je 0 door 0 deelt dat dat dan 0 is...
Als je 0 mensen hebt (even weer simpel voorstellen) en 0 dingen hebt, dan vind er ook niets (=0) plaats...

Dus 0:0=0

Paul
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 november 2003

Antwoord

Beste Paul,

Als je 10 personen hebt, en over hen verdeel je niets, dan hoort daarbij 0:10 en niet 10:0.

Je uitleg over 0:0 is ook niet zo overtuigend. Als je niets over niemand verdeelt, dan doe je eigenlijk niets. Dus kun je net zo goed zeggen dat iedereen uit de verdeling €7.000.000 heeft gekregen, het gaat toch over niemand. Met als conclusie €0:0 = €7.000.000

FvL
vrijdag 14 november 2003

©2001-2024 WisFaq