Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte vlak V

hallo,

Okeej, hier komt mijn vraag dan. V is het vlakdeel dat wordt ingesloten door de grafiek van y=√(2x+6) en de lijnen x=-3 dn y=4. V wentelt om de lijn x=-3.
Vervolgens moet je bij deze vraag zowel de inhoud van L berekenen door de het vlakdeel naar rechts te verschuiven en door middel van een Riemann-som. Dat eerste lukt me wel, maar is ik de berekening moet doen met een Riemann-som gaaat het fout. Volgens mij heb ik al genoeg aan de eerste paar regels van het antwoord, het technische stukje snap ik namelijk wel.

Jop

JOp No
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 november 2003

Antwoord

Doe een transformatie (translatie) x:=x'-3
Dan worden de vergelijkingen: y=√(2x), x=0, y=4

Dus wentel je om de y-as. Daarvoor heb je vast formules gezien.
De figuur is niet veranderd, alleen opgeschoven (getransleerd).

Koen Mahieu

km
zaterdag 15 november 2003

©2001-2024 WisFaq